Gesloten zones wegens weersomstandigheden. Sneeuwvrij

Gisteren was het aardig slecht weer in Nederland, een groot pak sneeuw kwam naar beneden en gooide zoals altijd een heel land op z’n gat. Voor Deliveroo was het niet anders. In eerste instantie leek het er nog op dat we gewoon konden/mochten gaan werken. Rond een 15:00 had ik contact gehad met verschillende rijders die gingen stoppen uit veiligheidsoverweging en ging het gerucht dat Amsterdam gesloten was, tijd om ten rade te gaan bij Order Control (Telegram contact).

Ik ben natuurlijk ook niet gek en ga niet het risico nemen op de fiets als de zone niet gegarandeerd open is (en er dus geen orders beschikbaar zijn) en koos op dat moment dus om niet te gaan werken in de sneeuw. Helaas kon OC niet garanderen dat dit een negatieve impact heeft op het moment dat ik sessies kan boeken, daar heb ik natuurlijk direct over gemaild met Deliveroo en ik zal dit bericht updaten zodra ik daar nieuws over heb.

Het is goed om te zien dat Deliveroo ook richting opdrachtnemers communiceert dat veiligheid boven alles gaat, ik heb via app-contact met verschillende uurloners in Haarlem begrepen dat dit (gelukkig!) ook voor hun van toepassing was. Dat de zones gesloten waren gisteren (zover ik nu heb begrepen zijn sommige zones wel weer tijdelijk open geweest) is natuurlijk niet alleen uit empathie van Deliveroo, ik kan me voorstellen dat er gewoon geen/niet genoeg rijders waren om überhaupt orders aan te nemen van klanten.  Vandaag (Maandag 11 December) lijken e voor een soortgelijke situatie te komen gaan staan, er is een weeralarm van kracht en er ligt ook nog genoeg sneeuw van gisteren. Ik neem deze dagen even als kans een mini-vakantie te nemen van Deliveroo…

Foto boven artikel van Danny Gooyer via Twitter.

UPDATE: Ook vandaag (maandag 11 December) is Deliveroo vanaf een uurtje of 17:00 gesloten. Veiligheid voorop.

Een gedachte over “Gesloten zones wegens weersomstandigheden. Sneeuwvrij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *