Werken bij Deliveroo ervaringen: Knuffels van dronken Engelsmannen als blijk van waardering

Natuurlijk is het leuk dat je regelmatig goede tips krijgt tijdens het werken als bezorger voor Deliveroo. In een eerdere blogpost heb ik al een keer beschreven dat dit met bijna 13 euro per avond een mooie aanvulling is op de inkomsten. Maar omdat we moeten niet vergeten dat je ook fooi aan dient te geven op je inkomstenbelasting zijn er situaties waar een bedankjes in andere vorm(en) minstens zijn zo leuk zijn!

Ik heb in het verleden al een keertje een stuk versgebakken brownie als fooi gekregen van een klant, op een avond dat het al goed guur aan het worden was buiten rook ik bij het opengaan van de voordeur direct dat er net wat versgebakken was. Toen de vriendelijke dame het eten van mij had aangenomen overhandigde ze een mooi stuk brownie dat ingepakt zat in vetvrij papier. Super lief!

De beste, niet monetaire, fooi die ik tot nu toe ontvangen heb kwam echter in de vorm van een paar ongemakkelijke knuffels van een paar heren die ik niet anders kan omschrijven dan Engelse voetbalhooligans.  Deliveroo sluit om 22:00 en als opdrachtnemer kan je daarna dus geen orders meer accepteren, toch kreeg ik vorige week net na sluiting nog een berichtje van Order Control met het volgende verzoek:

We hebben net een klant die op de valreep bij 4 (!) verschillende restaurants een bestelling geplaatst heeft. Wil jij deze bestellingen nog ophalen en in 1 keer afleveren bij deze klant?

Het vooruitzicht van 4 x 5 euro was natuurlijk best interessant. Toen bleek dat ik met de 4 restaurants in kwestie ook nog goed bekend ben was de beslissing makkelijk. Een kleine 20 minuten later had ik de bestellingen allemaal in een goed volgepakte rugzak zitten.  Aangekomen op het adres ging de deur open en stond ik oog in oog met een nogal dronken Engelsman in een voetbaljersey…

YOU FUCKING LEGEND! was zo’n beetje alles dat hij nog verstaanbaar uit kon brengen, en zijn maten die de trap af stommelden om te kijken wat er aan de hand was kwamen al niet veel beter uit hun woorden. Terwijl ik de 5 pizza’s (van twee verschillende restaurants), een heel gebakken kip en een nieuwe voorraad bier (Jopenkerk Haarlem) aan het uitpakken was gingen de heren op zoek naar cash om mij te voorzien van fooi. Tot hun schrik hadden ze helemaal geen cash meer op zak. Er werd, zonder overleg met mij, snel besloten dat ik een paar knuffels verdiende voor het leveren van hun bestellingen…  Ik zal niet liegen en durf best toe te geven dat het beetje ongemakkelijk was, maar het is uiteindelijk wel een leuke herinnering en het was zonder meer een mooie blijk van waardering. Eentje die me langer bij blijft dan 2,3 of 5 euro cash.

Een gedachte over “Werken bij Deliveroo ervaringen: Knuffels van dronken Engelsmannen als blijk van waardering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *