Werken bij Deliveroo ervaringen: Valpartij met schade aan de fiets

Vrijdagavond heb ik voor Deliveroo NL de hele avond bestellingen gereden en het weer was best heel lekker. Voor mijn gevoel was het de hele avond redelijk windstil en een graad of 5,  in tegenstelling tot de afgelopen tijd leek de werkdruk ook ietwat minder te zijn! Dit is voor iedereen fijner want restaurants, klanten, OC en de andere fietsers zijn allemaal wat relaxter op dit soort dagen…

De laatste bestelling bracht mij naar het absolute randje van de zone, richting de kust. Daar voelde het al een stukje kouder maar helaas besefte ik mij niet op tijd dat dit ook betekende dat het opeens een stuk gladder kon zijn. Na het leveren van de order gleed ik dan ook hard onderuit, met aardig wat schade als gevolgd.

Wiel krom, de derailleur hanger van mijn fiets was compleet afgebroken gebroken en mijn rechterpedaal was ook niet meer voor deze wereld. Ook is er schade aan mijn werkbroek. Lichamelijk (belangrijker) valt het allemaal redelijk mee, pijnlijke rechterhand en goed wat schaafwonden en blauwe plekken. Niets dat ik nog niet eerder meegemaakt heb.  Natuurlijk heb ik direct OC op de hoogte gesteld van deze situatie. Helaas was hun response (na een check of ik OK was natuurlijk) dat ik maar een emailtje moest sturen mbt de verzekering.

Zaterdag ben ik stad en land afgeweest om de juiste onderdelen te vinden om mijn Cannondale Slate weer op de weg te krijgen. Helaas moest ik daarvoor helemaal naar Zaltbommel maar dat terzijde. De kosten voor het repareren van de fiets zijn ondertussen opgelopen tot zo’n 150 euro, en dan heb ik nog niet eens alles helemaal op order. Ook mijn werkbroek heb ik nog niet vervangen, maar in principe is dat ook nog een euro of 90 (al ga ik eerst naar de kleermaker komende week). De bon van de reparatie is aanwezig natuurlijk en ik heb ondertussen contact gezocht met Deliveroo NL. Ik ben erg benieuwd naar de verzekering en of ik daar een (deel) van mijn schade op kan verhalen. Voor nu ben ik dankbaar dat er geen ergere lichamelijke schade is en dat mijn fiets alweer in rollende staat is.

Een gedachte over “Werken bij Deliveroo ervaringen: Valpartij met schade aan de fiets”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *