Factuur recap: Voel mij als ZZP’er bij Deliveroo niet zielig

Op maandag heb ik de factuur voor de periode 1 tot en met 15 December ontvangen. Deliveroo als platform genereert deze facturen automatisch voor de opdrachtnemers en betalen dan zo goed als direct. In mijn geval betekende dit dat gisteravond het geld op mijn (zakelijke) rekening bijgeschreven was.

Omdat er nogal veel vragen zijn over de daadwerkelijke verdiensten dacht ik het een goed idee om mijn factuur op te breken in de relevante gemiddelden.

Inkomsten per uur Deliveroo ZZP’er

Voor deze factuur kwam ik uit op €24,98 per gewerkt uur. Dit is inclusief de tips en de bonus van deze periode (100 euro voor 100 orders), maar exclusief BTW natuurlijk.

Zonder tips en bonus kwam mijn het neer op €21,15 per uur.

Inkomsten per kilometer

Éen van de statistieken die ik zelf altijd leuk vind om te weten zijn de inkomsten per gefietste kilometer. Voor deze periode kwam dat op op €1,88 per km.

Aantal orders per uur

Als opdrachtnemer is het alleen interessant om te werken op de drukke momenten, dan is er genoeg aanbod om een redelijk uurloon bij elkaar te fietsen. Ik werk persoonlijk dus alleen tijdens avonduren, maar in theorie zijn de uren tussen 12:00 en 14:00 ook redelijk goed te doen. Mijn gemiddeld aantal verwerkte orders per uur kwam deze periode op 3,91, lang niet gek!

Tevreden?

Hoewel het uurtarief niet overeenkomt met wat ik normaal in rekening kan brengen bij opdrachtgevers is het voor mij deze periode weer goed genoeg geweest. De bijkomende voordelen die er zijn als opdrachtnemer van Deliveroo waren voor mij natuurlijk ook belangrijk.

Natuurlijk moet ook gezegd worden dat ik in deze periode gevallen ben en er schade aan mijn fiets was. Ik ben erg benieuwd hoe Deliveroo (en de verzekering) mij hierin tegemoet gaat komen, gezien ze als bedrijf communiceren dat opdrachtnemers verzekerd zijn voor ongevallen.

Ook als opdrachtnemer voor Deliveroo aan de gang? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen!

4 gedachten over “Factuur recap: Voel mij als ZZP’er bij Deliveroo niet zielig”

  1. Kenmerk van ondernemerschap is dat bepaalde zaken voor eigen rekening en risico komen. Dat lijkt mij in dit geval juist met schade aan een fiets wegens een val. Wil je de pretentie van zelfstandigheid houden, dan dient deze schade door opdrachtnemer gedragen te worden. Als mijn laptop kapot gaat, is dat ook mijn probleem, niet die van mijn opdrachtgever…

    1. Ik kan die redenatie goed volgen en zo is het tot nu toe altijd voor mij geweest. Maar aangezien Deliveroo Zelf communiceert dat opdrachtnemers verzekerd zijn in het geval van schade of aansprakelijkheid is het voor mij erg interessant om te kijken hoe deze situatie opgepakt zich zal ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *