Factuur Recap: In eerste helft januari verdiende ik als opdrachtnemer van Deliveroo dik 28 euro per uur

Zojuist heb ik de factuur voor de periode 1 tot en met 15 januari ontvangen. Deliveroo als platform genereert deze facturen automatisch voor de opdrachtnemers en betalen dan zo goed als direct. De factuur is ontvangen rond 17:30 en naar verwachting staat mijn geld dus morgen op de rekening.

Omdat er nogal veel vragen zijn over de daadwerkelijke verdiensten dacht ik het een goed idee om mijn factuur op te breken in de relevante gemiddelden.

Inkomsten per uur Deliveroo ZZP’er

Voor deze factuur kwam ik uit op €28,34 per gewerkt uur. Dit is inclusief de tips en de bonus van deze periode (100 euro voor 100 orders plus 1 euro per order extra sinds tweede kerstdag), maar exclusief BTW natuurlijk.

Zonder tips en bonus kwam mijn het neer op €23,51 per uur.

Inkomsten per kilometer

Éen van de statistieken die ik zelf altijd leuk vind om te weten zijn de inkomsten per gefietste kilometer. Voor deze periode kwam dat op op €2,15 per km.

Aantal orders per uur

Als opdrachtnemer is het alleen interessant om te werken op de drukke momenten, dan is er genoeg aanbod om een redelijk uurloon bij elkaar te fietsen. Ik werk persoonlijk dus alleen tijdens avonduren, maar in theorie zijn de uren tussen 12:00 en 14:00 ook redelijk goed te doen. Mijn gemiddeld aantal verwerkte orders per uur kwam deze periode op 3,98 (record).

Vergelijking vorige factuur

Ook de statistieken van mijn vorige factuur heb ik hier gedeeld. In vergelijking waren deze twee weken iets beter, vanwege de bonussen. Deze verbetering in inkomsten is naast de bonussen waarschijnlijk ook deels toe te schrijven aan de keuzes die ik maak om mijn inkomsten te optimaliseren tijdens het werk voor Deliveroo.

Tevreden?

Hoewel het uurtarief niet overeenkomt met wat ik normaal in rekening kan brengen bij opdrachtgevers is ook deze periode weer goed genoeg geweest. De bijkomende voordelen die er zijn als opdrachtnemer van Deliveroo waren voor mij natuurlijk ook belangrijk. Natuurlijk moet je ook de nadelen goed in overweging nemen als potentiële opdrachtnemer.

Let op: dit zijn natuurlijk alleen maar mijn inkomsten via het Deliveroo platform. Als opdrachtnemer heb ik ook kosten, en moet ik zelf geld apart houden voor belastingen.

Ook als opdrachtnemer voor Deliveroo aan de gang? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *