34 euro per uur verdienen met fietsen!?

Ik werk al een tijd lang voor Deliveroo en gebruik de inkomsten om een fietstocht naar Rusland te bekostigen. In de eerste maanden werkte ik wat meer om zo snel wat spaargeld bij elkaar te kunnen krijgen. Maar de afgelopen periodes (Deliveroo betaald opdrachtnemer per 2 weken uit) werk ik eigenlijk voornamelijk om de volledige bonus vrij te spelen. Met deze tactiek ligt mijn inkomsten per uur hoger dan ooit.

Deliveroo Salaris

Deliveroo werkt met opdrachtnemer en dus mogen we niet van een salaris spreken, maar een vergoeding voor geleverde diensten. Ik werk in de regio Haarlem en daar gelden de volgende tarieven:

  • €5 per levering
  • €3,75 voor een stacked order (2 leveringen in 1 keer ophalen bij zelfde restaurant

Naast dit standaard tarief zijn er nog twee elementen die de vergoeding omhoog kunnen drijven, incentives die per periode (twee weken) gelden en incentives die dagdagelijks per order berekend worden.

Tweewekelijkse bonus

Aan het begin van iedere periode krijg je als opdrachtnemer een email van Deliveroo waarin uiteengezet wordt wat de geldende tarieven en tweewekelijkse bonus is. Deze periode was in Haarlem het volgende actief:

  • 10 bestellingen > €20
  • 20 bestellingen > €25
  • 40 bestellingen > €55
  • 60 bestellingen > €75

Deze bonussen zijn cumulatief, dus het totaal dat je kan verdienen in de tweewekelijkse bonus is €175. Dat is dus serieus veel geld voor “maar” 60 orders. Als opdrachtnemer doe je er dus verstandig aan om proberen deze bonus volledig vrij te spelen (ja, ik begrijp wat gamification is!)

Dagelijkse bonus (Surge pricing)

Het derde en laatste element dat deel uitmaakt van de vergoeding die je per levering krijgt is de “surge” prijs. Dit is een extra bedrag dat soms wel en soms niet beschikbaar is binnen het Deliveroo platform. Als we kijken naar de afgelopen week was er overdag (tot 17:00) vaak een bonus van €1,50 per levering te verdienen, en tussen 17:00 en 22:00 lag de extra bonus 3 dagen op €1,00 extra en de rest van de tijd op €0,50 extra. Dit zijn natuurlijk dingen die je altijd duidelijk terug kan zien in de Rider App, maar je krijgt ook via SMS bericht over de bonussen die te verdienen zijn.

Dik 34 euro per uur verdienen!?

Zoals gezegd heb ik me deze periode gefocussed op het vrijspelen van de bonus, die 175 euro dus. Die je krijg bovenop de standaard vergoeding en dag-bonussen. In mijn geval betekende dit dat ik al met al dik 9 euro per levering heb weten te verdienen. Ik heb in totaal 61 leveringen voltooid, verspreidt over 4 avonden werk. In totaal heb ik bijna 16 uur daarvoor op de fiets gezeten. Dit is overigens ook inclusief de 32 euro digitale fooi die ik heb gekregen van de klant, maar natuurlijk exclusief de BTW.

Waarom heb je nog je eigen job dan?

Ik ben dol op fietsen en als iemand mij consequent rond de 35 euro per uur zou betalen dan denk ik dat de keuze voor mij om fulltime aan de slag te gaan erg makkelijk gemaakt is… Maar helaas is het werken voor Deliveroo voor de meeste mensen alleen verstandig als manier van extra inkomen. Je kan het bovenstaande namelijk niet goed opschalen. Na de eerste 60 bestellingen krijg je bijvoorbeeld niet nog meer bonus. 120 bestellingen betekend niet opeens 350 euro bonus dus. Daarnaast kan je eigenlijk alleen maar goed werken tijdens de super-drukke momenten, in de avonduren dus. In Haarlem vertaald dat zich vooral tot de tijden tussen 17:30 en 20:30, dan is het goed mogelijk om 3, 4 en soms wel 5 bestellingen per uur weg te rijden. Een paar uurtjes overdag werken waar er VEEL minder orders zijn betekent dus ook een VEEL lagere inkomsten per uur.

Maar als extra inkomen is het wat mij betreft meer dan respectabel op deze manier. Wil jij ook aan de gang als opdrachtnemer van Deliveroo? Schrijf je dan direct in via deze link en ontvang nog eens €100 euro EXTRA na het voltooien van 30 leveringen! Deze bonus is dus wederom bovenop het bovenstaande! Natuurlijk hou ik er ook wat aan over, waarvoor dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *