Hoe groot is een Deliveroo zone?

Deliveroo werkt met zones, het gebied waarin bezorgt kan worden. Op dit moment zijn er zones in 12 verschillende Nederlandse steden. In de meeste gevallen is er maar 1 zone per stad, maar er zijn uitzonderingen zoals Amsterdam en Den Haag.

Helaas hebben we niet een super goede kijk op de zones en waar de grenzen precies liggen, Deliveroo heeft helaas geen mooie kaarten beschikbaar die we kunnen bekijken. Zover we weten komt het erop neer dat een aangesloten restaurant in een straal van 2.5km leveringen kan aanbieden via het Deliveroo platform. Omdat het een straal betreft kan de daadwerkelijke route die je moet fietsen ruim meer zijn (1KM extra is geen uitzondering).

Dit betekent dat restaurants aan de randen van de zone ervoor verantwoordelijk zijn dat de zone ‘ruimer’ is, of hier rekening mee gehouden word door Deliveroo is wederom niet inzichtelijk. In mijn ervaring (Haarlem) is dit helaas niet het geval; het is goed mogelijk een bestelling te krijgen van een restaurant aan de rand van een zone, je 2.5 KM “de verkeerde kant” op stuurt om vervolgens 4-5km terug te noemen richting het centrum van de zone (en de plek waar dus de meeste restaurants zich bevinden). Inefficient en helaas iets waar Frank nog geen rekening mee lijkt te houden.

2 gedachten over “Hoe groot is een Deliveroo zone?”

  1. Als ik in Breda ben zie ik vaak deliveroo riders in het centrum… en als ik mijn postcode invoer dan krijg ik de melding dat er daar niet geleverd kan worden. Dat is niet erg maar vroeg me af hoe het dan werkt in Breda. Kun je als deliveroo rider alleen in het centrum aan de slag? Ik woon 4 km van het centrum vandaan.

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *