Hoe werkt een levering nu eigenlijk precies?

We leven in moderne tijden en ook bij Deliveroo merk je dat, alles gaat via een app! Nadat je eenmaal geregistreerd bent als opdrachtnemer en een sessie geboekt hebt kan je online gaan in je zone. De zone hebben een zogenaamde GeoFence wat betekent dat je daadwerkelijk aanwezig moet zijn binnen de zone waarin de order(s) geleverd kunnen worden. Zodra je de app online hebt staan ben je ready to roll!

  1. Je krijgt een notificatie dat je een nieuwe bestelling hebt. In dit scherm zie je direct welk restaurant de order voor je heeft en waar deze zich bevind op de kaart.
  2. Na het aannemen van de order navigeer je naar het restaurant, dit kan op eigen kennis (deze vergaar je snel!) of via de app.
  3. Aangekomen bij het restaurant geef je aan dat je gearriveerd bent (swipen is ook hier part of the game). In bijna alle gevallen is het makkelijkste om de grote Deliveroo rugzak buiten te laten en alleen de veel kleinere thermal bag mee naar binnen te nemen.
  4. Je kan in de app aflezen welke order van jou is, in de vorm van een nummer. Je ziet ook wat er besteld is. Zo kan je samen met het restaurant controleren dat je de juiste producten meeneemt naar de klant.
  5. Eenmaal de producten in je tas geef je in de app aan dat je de spullen opgehaald hebt. Je ziet op dat moment (pas) het adres van de klant.
  6. Nu ben je dus onderweg naar de klant, aangezien je eten bij je hebt is het de bedoeling dit zo snel mogelijk (maar veilig) te doen. Navigeren kan vrij gemakkelijk op basis van je eigen kennis of via de Rider app, deze heeft ook een goede integratie met Google Maps die je kan voorzien van fietsinstructies.
  7. Aangekomen bij de klant geef je dat aan in de app. Deurbel gevonden en even wachten.
  8. Je overhandigd het eten aan de klant en rondt de bestelling af in de rider-app. Maar natuurlijk niet voordat je de klant een fijne dag en smakelijk eten hebt gewenst 😉
  9. 5 euro verdiend!

Dit zijn zo’n beetje de stappen die je voor elke order doorloopt. Uitzondering is als je twee orders tegelijkertijd ophaalt bij een restaurant. Dan kan krijg je na het afronden van de eerste levering direct het tweede adres te zien waar je moet gaan leveren.

Als opdrachtnemer staat het je vrij het uitvoeren van je werk naar eigen inzicht te doen, dus er is genoeg ruimte om je eigen flair mee te nemen… Het staat je ook vrij orders van bepaalde restaurants te weigeren. In extreme situaties kan je ook bepaalde klanten weigeren, maar daarvoor moet je wel altijd even contact zoeken met OC.

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *