Omzetbelasting en aangifte

Als zelfstandig ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk verdienenDit kan alleen als je ingeschreven bent als zelfstandige. Je moet ieder kwartaal aangifte doen van je omzet. Ieder kwartaal betaald je omzetbelasting (BTW). Daarnaast moet je jaarslijk aangifte doen van je inkomsten.

Als ondernemer kan je kosten die gemaakt zijn voor het uitvoeren van je werkzaamheden aftrekken (bij inkomstenbelasting) en de BTW die daarmee gemoeid is aftrekken (per kwartaal bij de omzetbelasting).

Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-i nschrijving.

Bekijk ook:

http://www.belastingtips.nl/zakelijk/belastingtips_zzp-er/welke_kosten_zijn_aftrekbaar_voor_zzp/

2 gedachten over “Omzetbelasting en aangifte”

  1. De omzetbelasting en aangifte gebeurt als het goed is op mijnbelastingdienst, alleen hoe moet je omzetbelasting en aangifte doen, moet je hiervoor zelf formulieren invullen en opsturen of stuurt de belastingsdienst jou een bestand/formulier, als dit het geval is waar krijg ik dat dan te zien?

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *