Waarvoor zijn opdrachtnemers verzekerd via Deliveroo?

Aansprakelijkheidsverzekering Deliveroo ZPP

Deliveroo heeft een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, die ook geldt voor opdrachtnemers. Dit betekent dat je verzekerd bent voor eventuele schade die je veroorzaakt tijdens het uitoefenen van opdrachten namens Deliveroo.

Ongevallenverzekering Deliveroo ZZP

Daarnaast heeft Deliveroo heel recent een e-mail heeft verstuurd met betrekking tot een ongevallen verzekering. Ook de daadwerkelijke dekking van deze verkering is niet helemaal duidelijk, er zijn geen polisvoorwaarden beschikbaar om door te spitten helaas.

Wij hebben zorgplicht naar alle bezorgers en zullen er altijd voor zorgen dat alle bezorgers de bescherming hebben die ze verdienen.

Daarom worden alle riders gedekt door Deliveroo in het geval van een ongeluk.

Dit betekent dat alle ongeval-gerelateerde schade gedekt is. Dit is inclusief financiële schade en kosten van persoonlijk letsel. De maximale dekking is €2.5m per schadeclaim.

Dit product is kosteloos beschikbaar voor alle riders omdat we jullie de bescherming willen bieden die je verdient terwijl je met Deliveroo werkt.

Het is natuurlijk goed om te zien dat Deliveroo hier stappen probeert te maken. In dezelfde email waarin de ongevallen verzekering gecommuniceerd is stond ook een oproep aan de Nederlandse politiek de wetgeving te veranderen om “nog” betere mogelijkheden te kunnen bieden voor ZPP opdrachtnemers.

Update:

Ik heb persoonlijk gebruik moeten maken van de voorzieningen die Deliveroo biedt in deze. Meer te lezen via deze link: werkenbijdeliveroo.nl/2018/02/11/zowel-schade-als-gemiste-inkomsten-als-gevolg-ongeval-vergoed-deliveroo/

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *