Wie is FRANK?

FRANK is de naam van het algoritme dat voor het toewijzen van de bestellingen verantwoordelijk is. Er gaan een hoop geruchten over Frank maar helaas weten we maar weinig over de precieze werking. Hoewel Deliveroo meerdere malen gezegd heeft dat Frank alleen op basis van locatie beslist wie welke order toegewezen krijgt lijkt dat onwaarschijnlijk.

Het FRANK algoritme is er ook voor verantwoordelijk om de tijdsindicatie te geven op de website/app van Deliveroo. Deze levertijd staat altijd bij restaurant en moet klanten een goede indicatie geven hoe lang het duurt voordat een eventule bestelling geleverd kan worden.

Het FRANK algoritme laat restaurants weten wat de status is van de actieve bestelling, hoe ver een toegewezen opdrachtnemer nog weg is van het restaurant en dus of de bereiding van de bestelling alvast begonnen kan worden.

FRANK beslists ook of er meerdere bestellingen tegelijkertijd opgehaald kunnen worden bij 1 restaurant. Helaas blijkt in praktijk nog regelmatig dat er teveel afstand (en dus tijd) tussen de klanten zit en dus zijn die bestellingen niet optimaal. Order Control kan hier gelukkig wel invloed op uitoefenen en aan de developers doorgeven als FRANK een slechte (domme) beslissing heeft genomen.

Steeds slimmer

FRANK maakt gebruikt van zogenaamde “machine learning” en zou dus in principe steeds beter moeten worden in het voorspellen van de verschillende relevante uitkomsten en elementen. Omdat we weten dat er gebruikt gemaakt wordt van machine learning lijkt het mij persoonlijk onwaarschijnlijk dat er geen gebruikt gemaakt wordt van indicatoren zoals snelheid, weigeringspercentage, contractvorm en dergelijke…

 

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *