Veelgestelde Vragen – FAQ

Op deze pagina probeer ik de meest gestelde vragen over het werken als freelancer (opdrachtnemer) voor Deliveroo te beantwoorden. Als jouw vraag er nog niet bijstaat kan je deze stellen via de community pagina.

Schrijf je direct in als opdrachtnemer van Deliveroo en ontvang 100 euro extra na de eerste 30 leveringen!

ZZP

Naast een mooi aantal voordelen is kleven er ook nadelen aan Deliveroo als opdrachtgever:

Geen vast dienstverband:

Deliveroo wilt in principe alleen nog maar met opdrachtnemers werken. Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Als je wilt werken zonder limiet aan je inkomsten moet je als zelfstandige ingeschreven staan. Dit betekent dus sowieso dat je:

Onduidelijkheid met betrekking tot verzekeringen:

Hoewel Deliveroo zegt dat je ze een wettelijke zorgplicht hebben en die van plan zijn na te komen, is de daadwerkelijke praktische invulling en toepasbaarheid niet helemaal duidelijk. Maar in principe ben je als opdrachtnemer verzekert voor aansprakelijkheid en ongevallen.

Onpersoonlijke (slechte) communicatie:

Deliveroo als opdrachtgever bestaat vooral uit een mailadres (bekijk de contactmogelijkheden) en een chat-app waar je met OC (Order Control) contact hebt tijdens je dienst. Ik maak er persoonlijk een punt van iedere avond bij zowel het begin als einde van mijn dienst te groeten, maar zelfs dat is niet ‘nodig’. Als je te maken hebt met een lekker soepel lopende avond je dus kans dat je 0.0 contact hebt met je opdrachtgever.

Tot voor kort leken de mensen achter de chat-support ook nog hun avatar (plaatje) te veranderen zodat je wist met wie je te maken had (ik heb in ieder geval energie gestoken om te weten te komen welke naam bij welke foto hoort), helaas lijkt dit iets uit het verleden te zijn. De afgelopen week heb ik alleen nog maar tegen een onpersoonlijk ogend bedrijfslogo gepraat, jammer!

Eventuele vragen over facturen, materialen of andere situaties stel je over email,  maar het kan zomaar een paar dagen duren voordat je een antwoord krijgt.

Eerste aanspreekpunt bij klachten:

Hoewel Deliveroo best moeite doet om dit te beperken ben je in praktijk de eerste die te maken krijgt met de ontevredenheid van klanten en restaurants. Zeker als het druk is kan dit leiden tot een hele hoop frustratie, aan alle kanten. Dit zijn verklaarbare, logische gevolgen van een bedrijf dat hard groeit en niet genoeg opdrachtnemers kan vinden (deels omdat hun bestaande personeel niet verder kan of wilt), maar vervelend is het natuurlijk wel.

Category: ZZP

Als ZZP’er is Deliveroo een best een aantrekkelijke opdrachtgever, om de volgende redenen:

Minimale eisen om te voldoen als opdrachtnemer:

Met een fiets, telefoon en tas voldoe je in principe al aan alle eisen die Deliveroo aan je stelt.

Naar eigen inzicht uit te voeren:

aangezien er geen sprake is van een dienstverband en gezagsverhouding staat het je vrij je werk naar eigen inzicht uit te voeren. In praktijk betekent dit vooral dat je er voor kan kiezen bestellingen van bepaalde restaurants niet aan te nemen.

Leuke extra inkomsten, minimale tijdsinvestering:

Met een paar avonden per week een paar uur fietsen kan je een leuk bedrag bij elkaar fietsen. De tarieven en incentives zijn best heel aardig.

Iedere twee weken betaald:

Facturen worden iedere twee weken opgemaakt, en betaald.

Sporten tijdens werkzaamheden:

Persoonlijk is dit voor mij een groot voordeel. Ik vind het heerlijk om even lekker een paar uurtjes actief bezig te zijn, je kan natuurlijk zo langzaam of snel fietsen als je zelf wilt. Maar sneller is leuker én levert meer op 😉

Perfecte manier om stad te leren kennen:

Ik heb mezelf nog nooit zo verbonden met mijn stad gevoelt, ik weet nu precies hoe de opbouw van de stad is qua wegen en buurten. Ik heb ook een groot aantal nieuwe en vooral leuke restaurants leren kennen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het werken voor Deliveroo.

Overtuigd dat werken voor Deliveroo een goede fit is voor jou? Schrijf je dan nu in via deze link en krijg een extra bonus van 50 euro na het leveren van je eerste 30 bestellingen!

Category: ZZP

Op dit moment lijkt het erop dat Deliveroo Nederland alleen met opdrachtnemers wilt werken, een echt dienstverband lijkt er dus niet (meer) in te zitten. Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Niet iedereen is het met de validiteit en rechtmatigheid van deze constructie eens. Lees meer: Riders Union 

Category: ZZP

De belastingdienst was er niet zomaar van gediend als je als ZZP’er er maar 1 opdrachtgever hebt. In principe moet je voldoen aan de voorwaarden van ondernemerschap en meerdere opdrachtgevers hebben. Helaas geeft de belastingdienst geen minimum aantal op, maar in de praktijk is gebleken dat 3 per jaar een veilige ondergrens is.

Toch lijkt in het bovenstaande een verandering te zijn. Aangezien de belastingdienst zelf geen harde eisen stelt is er steeds meer ruimte (genomen) door kleine zelfstandigen die maar 1 of 2 opdrachtgevers hebben. Als het gaat om wat extra inkomsten te generen (zoals in 99% van de Deliveroo opdrachtnemers) dan lijkt er niet veel risico te zijn voor de opdrachtnemer met maar 1 opdrachtgever. Maar helaas blijft dit tot nu toe dus een wat onduidelijk gebied in de wetgeving.

Lees meer:

Category: ZZP

Aansprakelijkheidsverzekering Deliveroo ZPP

Deliveroo heeft een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, die ook geldt voor opdrachtnemers. Dit betekent dat je verzekerd bent voor eventuele schade die je veroorzaakt tijdens het uitoefenen van opdrachten namens Deliveroo.

Ongevallenverzekering Deliveroo ZZP

Daarnaast heeft Deliveroo heel recent een e-mail heeft verstuurd met betrekking tot een ongevallen verzekering. Ook de daadwerkelijke dekking van deze verkering is niet helemaal duidelijk, er zijn geen polisvoorwaarden beschikbaar om door te spitten helaas.

Wij hebben zorgplicht naar alle bezorgers en zullen er altijd voor zorgen dat alle bezorgers de bescherming hebben die ze verdienen.

Daarom worden alle riders gedekt door Deliveroo in het geval van een ongeluk.

Dit betekent dat alle ongeval-gerelateerde schade gedekt is. Dit is inclusief financiële schade en kosten van persoonlijk letsel. De maximale dekking is €2.5m per schadeclaim.

Dit product is kosteloos beschikbaar voor alle riders omdat we jullie de bescherming willen bieden die je verdient terwijl je met Deliveroo werkt.

Het is natuurlijk goed om te zien dat Deliveroo hier stappen probeert te maken. In dezelfde email waarin de ongevallen verzekering gecommuniceerd is stond ook een oproep aan de Nederlandse politiek de wetgeving te veranderen om “nog” betere mogelijkheden te kunnen bieden voor ZPP opdrachtnemers.

Update:

Ik heb persoonlijk gebruik moeten maken van de voorzieningen die Deliveroo biedt in deze. Meer te lezen via deze link: werkenbijdeliveroo.nl/2018/02/11/zowel-schade-als-gemiste-inkomsten-als-gevolg-ongeval-vergoed-deliveroo/

Category: ZZP

Het is niet verplicht de kit van Deliveroo te gebruiken, maar zeker de rugzak en thermal bag vind ik persoonlijk erg handig. Maar nogmaals, het is niet verplicht.

Als je gebruik wilt maken van de Deliveroo branded spullen zul je daarvoor moeten betalen, gelukkig zijn de core producten wel te bestellen zonder kosten vooraf (de kosten voor deze producten worden dan in kleine hoeveelheden ingehouden op de eerste paar facturen).

Onder de core kit valt:

 • Deliveroo Backpack (60,50 euro inclusief BTW)
 • Deliveroo Thermal Bag (13,31 euro inclusief BTW)
 • Deliveroo Jas (49,61 euro inclusief BTW)

Natuurlijk kan je de kosten van deze kit opvoeren als kosten op je inkomstenbelasting en  kan je de BTW die je betaald aftrekken bij het opgeven van je inkomstenbelasting. Dit geldt ook als je betaald via de bovengenoemde methode.

Je kan deze, en andere, kit bestellen via https://kit-deliveroo-netherlands.myshopify.com

Let op: bestellen van deze kit is alleen mogelijk na registratie en goedkeuring.

Category: ZZP

Mensen kunnen op twee verschillende manieren fooi geven, digitaal en ouderwets  in de vorm van cash.

In het geval van digitale fooi krijg je dit uitbetaald op je factuur. Dit is apart opgenomen en er word (natuurlijk) geen BTW over dit bedrag toegevoegd. Let op dat je dit wel op moet geven bij je inkomstenbelasting (1 keer per jaar).

Cash heb je direct in je broekzak, natuurlijk geld de verplichting voor het opgeven bij je inkomstenbelasting hier ook. In praktijk blijkt echter dat dit veelal niet gebeurd, niet in de laatste plaats omdat de belastingdienst dit niet kan controleren…

Category: ZZP

Zeker! In de tijd dat ik nu voor Deliveroo werk zijn er elke periode nog wel extra bonussen te verdienen.

Tweewekelijkse bonus

Dit type bonus wordt via de nieuwsbrief comunniceerd met de opdrachtnemers en bestaat vaak uit een staffel. Een voorbeeld:

 • 10 orders krijg 25 extra
 • 20 orders krijg 40 extra
 • 40 orders krijg 40 extra
 • 60 orders krijg 45 extra

Totale extra bonus voor het leveren van 60 orders is in dit geval 150 orders. Ik heb bonussen gehad in deze categorie tussen de 100 en 175 EUR.

Bonus per order

Naast de tweewekelijkse bonus die je ‘vrij kan spelen’ als opdrachtnemer geeft Deliveroo ook regelmatig een extra bonus-per order. De hoogte van deze extra bonus is per sessie afhankelijk, en wordt dagelijks (wanneer van toepassing) gecommuniceerd via SMS en is natuurlijk ook zichtbaar in de rijder-applicatie.

Vaak zijn dit bonussen tussen de 50 cent en 1.5 euro (!) per order dat je EXTRA krijgt bovenop het standaard trafief en de hierboven al genoemde tweewekelijkse bonus.

Salaris Deliveroo

Als opdrachtnemer kan je natuurlijk niet van een salaris spreken, maar van een vergoeding voor geleverde diensten. De drie elementen die de hoogte van je vergoeding bepalen zijn:

 1. Standaard tarief
 2. Extra bonus per order (niet altijd van toepassing
 3. Tweewekelijkse bonus

 

 

Category: ZZP

Als zelfstandig ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk verdienenDit kan alleen als je ingeschreven bent als zelfstandige. Je moet ieder kwartaal aangifte doen van je omzet. Ieder kwartaal betaald je omzetbelasting (BTW). Daarnaast moet je jaarslijk aangifte doen van je inkomsten.

Als ondernemer kan je kosten die gemaakt zijn voor het uitvoeren van je werkzaamheden aftrekken (bij inkomstenbelasting) en de BTW die daarmee gemoeid is aftrekken (per kwartaal bij de omzetbelasting).

Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-i nschrijving.

Bekijk ook:

http://www.belastingtips.nl/zakelijk/belastingtips_zzp-er/welke_kosten_zijn_aftrekbaar_voor_zzp/

Category: ZZP

De tarieven die gelden voor opdrachtnemers zijn aan verandering onderhevig. Zodra je volledig ingeschreven staat om te gaan werken krijg je hier via email steeds een update over. De uiteindelijk vergoeding per levering bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Deel gebaseerd op afstand
 • Deel gebaseerd op duur van de order
 • Eventuele (cash) fooi aan de deur.
 • Bonussen (surge tarieven als het druk is bijvoorbeeld)

Deliveroo sleutelt regelmatig aan deze elementen, dus het is zaak om jezelf goed op de hoogte te blijven houden.

Category: ZZP

Deliveroo maakt iedere 2 weken een factuur aan namens de opdrachtnemers. Dit gebeurd op de 1ste van de maand en op de 16de van de maand. De periodes lopen altijd van:

 • 1ste tot en met 15de van de maand
 • 16de tot de 30ste/31ste van de maand

Betaling gebeurd automatisch op het doorgegeven bankrekeningnummer. In de meeste gevallen staat het geld nog op dezelfde dag op de bankrekening, maar het is mogelijk dat hier een dag of twee vertraging in plaatsvind.

Category: ZZP

Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Als je bij Deliveroo wilt werken zonder limieten moet je ingeschreven staan als zelfstandig ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Op de website van de KvK kan je hier meer over vinden.

https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven/

Tip:

Je kan je niet inschrijven als je doel is om alleen voor Deliveroo te gaan werken, je zult dus wel het doel moeten hebben om te groeien als opdrachtnemer en voor meerdere opdrachtgevers ta gaan werken. Dit hoeft overigens niet per se in dezelfde branche te zijn.

Category: ZZP

Load More

ZZP

Naast een mooi aantal voordelen is kleven er ook nadelen aan Deliveroo als opdrachtgever:

Geen vast dienstverband:

Deliveroo wilt in principe alleen nog maar met opdrachtnemers werken. Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Als je wilt werken zonder limiet aan je inkomsten moet je als zelfstandige ingeschreven staan. Dit betekent dus sowieso dat je:

Onduidelijkheid met betrekking tot verzekeringen:

Hoewel Deliveroo zegt dat je ze een wettelijke zorgplicht hebben en die van plan zijn na te komen, is de daadwerkelijke praktische invulling en toepasbaarheid niet helemaal duidelijk. Maar in principe ben je als opdrachtnemer verzekert voor aansprakelijkheid en ongevallen.

Onpersoonlijke (slechte) communicatie:

Deliveroo als opdrachtgever bestaat vooral uit een mailadres (bekijk de contactmogelijkheden) en een chat-app waar je met OC (Order Control) contact hebt tijdens je dienst. Ik maak er persoonlijk een punt van iedere avond bij zowel het begin als einde van mijn dienst te groeten, maar zelfs dat is niet ‘nodig’. Als je te maken hebt met een lekker soepel lopende avond je dus kans dat je 0.0 contact hebt met je opdrachtgever.

Tot voor kort leken de mensen achter de chat-support ook nog hun avatar (plaatje) te veranderen zodat je wist met wie je te maken had (ik heb in ieder geval energie gestoken om te weten te komen welke naam bij welke foto hoort), helaas lijkt dit iets uit het verleden te zijn. De afgelopen week heb ik alleen nog maar tegen een onpersoonlijk ogend bedrijfslogo gepraat, jammer!

Eventuele vragen over facturen, materialen of andere situaties stel je over email,  maar het kan zomaar een paar dagen duren voordat je een antwoord krijgt.

Eerste aanspreekpunt bij klachten:

Hoewel Deliveroo best moeite doet om dit te beperken ben je in praktijk de eerste die te maken krijgt met de ontevredenheid van klanten en restaurants. Zeker als het druk is kan dit leiden tot een hele hoop frustratie, aan alle kanten. Dit zijn verklaarbare, logische gevolgen van een bedrijf dat hard groeit en niet genoeg opdrachtnemers kan vinden (deels omdat hun bestaande personeel niet verder kan of wilt), maar vervelend is het natuurlijk wel.

Category: ZZP

Als ZZP’er is Deliveroo een best een aantrekkelijke opdrachtgever, om de volgende redenen:

Minimale eisen om te voldoen als opdrachtnemer:

Met een fiets, telefoon en tas voldoe je in principe al aan alle eisen die Deliveroo aan je stelt.

Naar eigen inzicht uit te voeren:

aangezien er geen sprake is van een dienstverband en gezagsverhouding staat het je vrij je werk naar eigen inzicht uit te voeren. In praktijk betekent dit vooral dat je er voor kan kiezen bestellingen van bepaalde restaurants niet aan te nemen.

Leuke extra inkomsten, minimale tijdsinvestering:

Met een paar avonden per week een paar uur fietsen kan je een leuk bedrag bij elkaar fietsen. De tarieven en incentives zijn best heel aardig.

Iedere twee weken betaald:

Facturen worden iedere twee weken opgemaakt, en betaald.

Sporten tijdens werkzaamheden:

Persoonlijk is dit voor mij een groot voordeel. Ik vind het heerlijk om even lekker een paar uurtjes actief bezig te zijn, je kan natuurlijk zo langzaam of snel fietsen als je zelf wilt. Maar sneller is leuker én levert meer op 😉

Perfecte manier om stad te leren kennen:

Ik heb mezelf nog nooit zo verbonden met mijn stad gevoelt, ik weet nu precies hoe de opbouw van de stad is qua wegen en buurten. Ik heb ook een groot aantal nieuwe en vooral leuke restaurants leren kennen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het werken voor Deliveroo.

Overtuigd dat werken voor Deliveroo een goede fit is voor jou? Schrijf je dan nu in via deze link en krijg een extra bonus van 50 euro na het leveren van je eerste 30 bestellingen!

Category: ZZP

Op dit moment lijkt het erop dat Deliveroo Nederland alleen met opdrachtnemers wilt werken, een echt dienstverband lijkt er dus niet (meer) in te zitten. Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Niet iedereen is het met de validiteit en rechtmatigheid van deze constructie eens. Lees meer: Riders Union 

Category: ZZP

De belastingdienst was er niet zomaar van gediend als je als ZZP’er er maar 1 opdrachtgever hebt. In principe moet je voldoen aan de voorwaarden van ondernemerschap en meerdere opdrachtgevers hebben. Helaas geeft de belastingdienst geen minimum aantal op, maar in de praktijk is gebleken dat 3 per jaar een veilige ondergrens is.

Toch lijkt in het bovenstaande een verandering te zijn. Aangezien de belastingdienst zelf geen harde eisen stelt is er steeds meer ruimte (genomen) door kleine zelfstandigen die maar 1 of 2 opdrachtgevers hebben. Als het gaat om wat extra inkomsten te generen (zoals in 99% van de Deliveroo opdrachtnemers) dan lijkt er niet veel risico te zijn voor de opdrachtnemer met maar 1 opdrachtgever. Maar helaas blijft dit tot nu toe dus een wat onduidelijk gebied in de wetgeving.

Lees meer:

Category: ZZP

Aansprakelijkheidsverzekering Deliveroo ZPP

Deliveroo heeft een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, die ook geldt voor opdrachtnemers. Dit betekent dat je verzekerd bent voor eventuele schade die je veroorzaakt tijdens het uitoefenen van opdrachten namens Deliveroo.

Ongevallenverzekering Deliveroo ZZP

Daarnaast heeft Deliveroo heel recent een e-mail heeft verstuurd met betrekking tot een ongevallen verzekering. Ook de daadwerkelijke dekking van deze verkering is niet helemaal duidelijk, er zijn geen polisvoorwaarden beschikbaar om door te spitten helaas.

Wij hebben zorgplicht naar alle bezorgers en zullen er altijd voor zorgen dat alle bezorgers de bescherming hebben die ze verdienen.

Daarom worden alle riders gedekt door Deliveroo in het geval van een ongeluk.

Dit betekent dat alle ongeval-gerelateerde schade gedekt is. Dit is inclusief financiële schade en kosten van persoonlijk letsel. De maximale dekking is €2.5m per schadeclaim.

Dit product is kosteloos beschikbaar voor alle riders omdat we jullie de bescherming willen bieden die je verdient terwijl je met Deliveroo werkt.

Het is natuurlijk goed om te zien dat Deliveroo hier stappen probeert te maken. In dezelfde email waarin de ongevallen verzekering gecommuniceerd is stond ook een oproep aan de Nederlandse politiek de wetgeving te veranderen om “nog” betere mogelijkheden te kunnen bieden voor ZPP opdrachtnemers.

Update:

Ik heb persoonlijk gebruik moeten maken van de voorzieningen die Deliveroo biedt in deze. Meer te lezen via deze link: werkenbijdeliveroo.nl/2018/02/11/zowel-schade-als-gemiste-inkomsten-als-gevolg-ongeval-vergoed-deliveroo/

Category: ZZP

Het is niet verplicht de kit van Deliveroo te gebruiken, maar zeker de rugzak en thermal bag vind ik persoonlijk erg handig. Maar nogmaals, het is niet verplicht.

Als je gebruik wilt maken van de Deliveroo branded spullen zul je daarvoor moeten betalen, gelukkig zijn de core producten wel te bestellen zonder kosten vooraf (de kosten voor deze producten worden dan in kleine hoeveelheden ingehouden op de eerste paar facturen).

Onder de core kit valt:

 • Deliveroo Backpack (60,50 euro inclusief BTW)
 • Deliveroo Thermal Bag (13,31 euro inclusief BTW)
 • Deliveroo Jas (49,61 euro inclusief BTW)

Natuurlijk kan je de kosten van deze kit opvoeren als kosten op je inkomstenbelasting en  kan je de BTW die je betaald aftrekken bij het opgeven van je inkomstenbelasting. Dit geldt ook als je betaald via de bovengenoemde methode.

Je kan deze, en andere, kit bestellen via https://kit-deliveroo-netherlands.myshopify.com

Let op: bestellen van deze kit is alleen mogelijk na registratie en goedkeuring.

Category: ZZP

Mensen kunnen op twee verschillende manieren fooi geven, digitaal en ouderwets  in de vorm van cash.

In het geval van digitale fooi krijg je dit uitbetaald op je factuur. Dit is apart opgenomen en er word (natuurlijk) geen BTW over dit bedrag toegevoegd. Let op dat je dit wel op moet geven bij je inkomstenbelasting (1 keer per jaar).

Cash heb je direct in je broekzak, natuurlijk geld de verplichting voor het opgeven bij je inkomstenbelasting hier ook. In praktijk blijkt echter dat dit veelal niet gebeurd, niet in de laatste plaats omdat de belastingdienst dit niet kan controleren…

Category: ZZP

Zeker! In de tijd dat ik nu voor Deliveroo werk zijn er elke periode nog wel extra bonussen te verdienen.

Tweewekelijkse bonus

Dit type bonus wordt via de nieuwsbrief comunniceerd met de opdrachtnemers en bestaat vaak uit een staffel. Een voorbeeld:

 • 10 orders krijg 25 extra
 • 20 orders krijg 40 extra
 • 40 orders krijg 40 extra
 • 60 orders krijg 45 extra

Totale extra bonus voor het leveren van 60 orders is in dit geval 150 orders. Ik heb bonussen gehad in deze categorie tussen de 100 en 175 EUR.

Bonus per order

Naast de tweewekelijkse bonus die je ‘vrij kan spelen’ als opdrachtnemer geeft Deliveroo ook regelmatig een extra bonus-per order. De hoogte van deze extra bonus is per sessie afhankelijk, en wordt dagelijks (wanneer van toepassing) gecommuniceerd via SMS en is natuurlijk ook zichtbaar in de rijder-applicatie.

Vaak zijn dit bonussen tussen de 50 cent en 1.5 euro (!) per order dat je EXTRA krijgt bovenop het standaard trafief en de hierboven al genoemde tweewekelijkse bonus.

Salaris Deliveroo

Als opdrachtnemer kan je natuurlijk niet van een salaris spreken, maar van een vergoeding voor geleverde diensten. De drie elementen die de hoogte van je vergoeding bepalen zijn:

 1. Standaard tarief
 2. Extra bonus per order (niet altijd van toepassing
 3. Tweewekelijkse bonus

 

 

Category: ZZP

Als zelfstandig ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk verdienenDit kan alleen als je ingeschreven bent als zelfstandige. Je moet ieder kwartaal aangifte doen van je omzet. Ieder kwartaal betaald je omzetbelasting (BTW). Daarnaast moet je jaarslijk aangifte doen van je inkomsten.

Als ondernemer kan je kosten die gemaakt zijn voor het uitvoeren van je werkzaamheden aftrekken (bij inkomstenbelasting) en de BTW die daarmee gemoeid is aftrekken (per kwartaal bij de omzetbelasting).

Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-i nschrijving.

Bekijk ook:

http://www.belastingtips.nl/zakelijk/belastingtips_zzp-er/welke_kosten_zijn_aftrekbaar_voor_zzp/

Category: ZZP

De tarieven die gelden voor opdrachtnemers zijn aan verandering onderhevig. Zodra je volledig ingeschreven staat om te gaan werken krijg je hier via email steeds een update over. De uiteindelijk vergoeding per levering bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Deel gebaseerd op afstand
 • Deel gebaseerd op duur van de order
 • Eventuele (cash) fooi aan de deur.
 • Bonussen (surge tarieven als het druk is bijvoorbeeld)

Deliveroo sleutelt regelmatig aan deze elementen, dus het is zaak om jezelf goed op de hoogte te blijven houden.

Category: ZZP

Deliveroo maakt iedere 2 weken een factuur aan namens de opdrachtnemers. Dit gebeurd op de 1ste van de maand en op de 16de van de maand. De periodes lopen altijd van:

 • 1ste tot en met 15de van de maand
 • 16de tot de 30ste/31ste van de maand

Betaling gebeurd automatisch op het doorgegeven bankrekeningnummer. In de meeste gevallen staat het geld nog op dezelfde dag op de bankrekening, maar het is mogelijk dat hier een dag of twee vertraging in plaatsvind.

Category: ZZP

Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Als je bij Deliveroo wilt werken zonder limieten moet je ingeschreven staan als zelfstandig ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Op de website van de KvK kan je hier meer over vinden.

https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven/

Tip:

Je kan je niet inschrijven als je doel is om alleen voor Deliveroo te gaan werken, je zult dus wel het doel moeten hebben om te groeien als opdrachtnemer en voor meerdere opdrachtgevers ta gaan werken. Dit hoeft overigens niet per se in dezelfde branche te zijn.

Category: ZZP

Load More

ZZP

Naast een mooi aantal voordelen is kleven er ook nadelen aan Deliveroo als opdrachtgever:

Geen vast dienstverband:

Deliveroo wilt in principe alleen nog maar met opdrachtnemers werken. Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Als je wilt werken zonder limiet aan je inkomsten moet je als zelfstandige ingeschreven staan. Dit betekent dus sowieso dat je:

Onduidelijkheid met betrekking tot verzekeringen:

Hoewel Deliveroo zegt dat je ze een wettelijke zorgplicht hebben en die van plan zijn na te komen, is de daadwerkelijke praktische invulling en toepasbaarheid niet helemaal duidelijk. Maar in principe ben je als opdrachtnemer verzekert voor aansprakelijkheid en ongevallen.

Onpersoonlijke (slechte) communicatie:

Deliveroo als opdrachtgever bestaat vooral uit een mailadres (bekijk de contactmogelijkheden) en een chat-app waar je met OC (Order Control) contact hebt tijdens je dienst. Ik maak er persoonlijk een punt van iedere avond bij zowel het begin als einde van mijn dienst te groeten, maar zelfs dat is niet ‘nodig’. Als je te maken hebt met een lekker soepel lopende avond je dus kans dat je 0.0 contact hebt met je opdrachtgever.

Tot voor kort leken de mensen achter de chat-support ook nog hun avatar (plaatje) te veranderen zodat je wist met wie je te maken had (ik heb in ieder geval energie gestoken om te weten te komen welke naam bij welke foto hoort), helaas lijkt dit iets uit het verleden te zijn. De afgelopen week heb ik alleen nog maar tegen een onpersoonlijk ogend bedrijfslogo gepraat, jammer!

Eventuele vragen over facturen, materialen of andere situaties stel je over email,  maar het kan zomaar een paar dagen duren voordat je een antwoord krijgt.

Eerste aanspreekpunt bij klachten:

Hoewel Deliveroo best moeite doet om dit te beperken ben je in praktijk de eerste die te maken krijgt met de ontevredenheid van klanten en restaurants. Zeker als het druk is kan dit leiden tot een hele hoop frustratie, aan alle kanten. Dit zijn verklaarbare, logische gevolgen van een bedrijf dat hard groeit en niet genoeg opdrachtnemers kan vinden (deels omdat hun bestaande personeel niet verder kan of wilt), maar vervelend is het natuurlijk wel.

Category: ZZP

Als ZZP’er is Deliveroo een best een aantrekkelijke opdrachtgever, om de volgende redenen:

Minimale eisen om te voldoen als opdrachtnemer:

Met een fiets, telefoon en tas voldoe je in principe al aan alle eisen die Deliveroo aan je stelt.

Naar eigen inzicht uit te voeren:

aangezien er geen sprake is van een dienstverband en gezagsverhouding staat het je vrij je werk naar eigen inzicht uit te voeren. In praktijk betekent dit vooral dat je er voor kan kiezen bestellingen van bepaalde restaurants niet aan te nemen.

Leuke extra inkomsten, minimale tijdsinvestering:

Met een paar avonden per week een paar uur fietsen kan je een leuk bedrag bij elkaar fietsen. De tarieven en incentives zijn best heel aardig.

Iedere twee weken betaald:

Facturen worden iedere twee weken opgemaakt, en betaald.

Sporten tijdens werkzaamheden:

Persoonlijk is dit voor mij een groot voordeel. Ik vind het heerlijk om even lekker een paar uurtjes actief bezig te zijn, je kan natuurlijk zo langzaam of snel fietsen als je zelf wilt. Maar sneller is leuker én levert meer op 😉

Perfecte manier om stad te leren kennen:

Ik heb mezelf nog nooit zo verbonden met mijn stad gevoelt, ik weet nu precies hoe de opbouw van de stad is qua wegen en buurten. Ik heb ook een groot aantal nieuwe en vooral leuke restaurants leren kennen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het werken voor Deliveroo.

Overtuigd dat werken voor Deliveroo een goede fit is voor jou? Schrijf je dan nu in via deze link en krijg een extra bonus van 50 euro na het leveren van je eerste 30 bestellingen!

Category: ZZP

Op dit moment lijkt het erop dat Deliveroo Nederland alleen met opdrachtnemers wilt werken, een echt dienstverband lijkt er dus niet (meer) in te zitten. Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Niet iedereen is het met de validiteit en rechtmatigheid van deze constructie eens. Lees meer: Riders Union 

Category: ZZP

De belastingdienst was er niet zomaar van gediend als je als ZZP’er er maar 1 opdrachtgever hebt. In principe moet je voldoen aan de voorwaarden van ondernemerschap en meerdere opdrachtgevers hebben. Helaas geeft de belastingdienst geen minimum aantal op, maar in de praktijk is gebleken dat 3 per jaar een veilige ondergrens is.

Toch lijkt in het bovenstaande een verandering te zijn. Aangezien de belastingdienst zelf geen harde eisen stelt is er steeds meer ruimte (genomen) door kleine zelfstandigen die maar 1 of 2 opdrachtgevers hebben. Als het gaat om wat extra inkomsten te generen (zoals in 99% van de Deliveroo opdrachtnemers) dan lijkt er niet veel risico te zijn voor de opdrachtnemer met maar 1 opdrachtgever. Maar helaas blijft dit tot nu toe dus een wat onduidelijk gebied in de wetgeving.

Lees meer:

Category: ZZP

Aansprakelijkheidsverzekering Deliveroo ZPP

Deliveroo heeft een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, die ook geldt voor opdrachtnemers. Dit betekent dat je verzekerd bent voor eventuele schade die je veroorzaakt tijdens het uitoefenen van opdrachten namens Deliveroo.

Ongevallenverzekering Deliveroo ZZP

Daarnaast heeft Deliveroo heel recent een e-mail heeft verstuurd met betrekking tot een ongevallen verzekering. Ook de daadwerkelijke dekking van deze verkering is niet helemaal duidelijk, er zijn geen polisvoorwaarden beschikbaar om door te spitten helaas.

Wij hebben zorgplicht naar alle bezorgers en zullen er altijd voor zorgen dat alle bezorgers de bescherming hebben die ze verdienen.

Daarom worden alle riders gedekt door Deliveroo in het geval van een ongeluk.

Dit betekent dat alle ongeval-gerelateerde schade gedekt is. Dit is inclusief financiële schade en kosten van persoonlijk letsel. De maximale dekking is €2.5m per schadeclaim.

Dit product is kosteloos beschikbaar voor alle riders omdat we jullie de bescherming willen bieden die je verdient terwijl je met Deliveroo werkt.

Het is natuurlijk goed om te zien dat Deliveroo hier stappen probeert te maken. In dezelfde email waarin de ongevallen verzekering gecommuniceerd is stond ook een oproep aan de Nederlandse politiek de wetgeving te veranderen om “nog” betere mogelijkheden te kunnen bieden voor ZPP opdrachtnemers.

Update:

Ik heb persoonlijk gebruik moeten maken van de voorzieningen die Deliveroo biedt in deze. Meer te lezen via deze link: werkenbijdeliveroo.nl/2018/02/11/zowel-schade-als-gemiste-inkomsten-als-gevolg-ongeval-vergoed-deliveroo/

Category: ZZP

Het is niet verplicht de kit van Deliveroo te gebruiken, maar zeker de rugzak en thermal bag vind ik persoonlijk erg handig. Maar nogmaals, het is niet verplicht.

Als je gebruik wilt maken van de Deliveroo branded spullen zul je daarvoor moeten betalen, gelukkig zijn de core producten wel te bestellen zonder kosten vooraf (de kosten voor deze producten worden dan in kleine hoeveelheden ingehouden op de eerste paar facturen).

Onder de core kit valt:

 • Deliveroo Backpack (60,50 euro inclusief BTW)
 • Deliveroo Thermal Bag (13,31 euro inclusief BTW)
 • Deliveroo Jas (49,61 euro inclusief BTW)

Natuurlijk kan je de kosten van deze kit opvoeren als kosten op je inkomstenbelasting en  kan je de BTW die je betaald aftrekken bij het opgeven van je inkomstenbelasting. Dit geldt ook als je betaald via de bovengenoemde methode.

Je kan deze, en andere, kit bestellen via https://kit-deliveroo-netherlands.myshopify.com

Let op: bestellen van deze kit is alleen mogelijk na registratie en goedkeuring.

Category: ZZP

Mensen kunnen op twee verschillende manieren fooi geven, digitaal en ouderwets  in de vorm van cash.

In het geval van digitale fooi krijg je dit uitbetaald op je factuur. Dit is apart opgenomen en er word (natuurlijk) geen BTW over dit bedrag toegevoegd. Let op dat je dit wel op moet geven bij je inkomstenbelasting (1 keer per jaar).

Cash heb je direct in je broekzak, natuurlijk geld de verplichting voor het opgeven bij je inkomstenbelasting hier ook. In praktijk blijkt echter dat dit veelal niet gebeurd, niet in de laatste plaats omdat de belastingdienst dit niet kan controleren…

Category: ZZP

Zeker! In de tijd dat ik nu voor Deliveroo werk zijn er elke periode nog wel extra bonussen te verdienen.

Tweewekelijkse bonus

Dit type bonus wordt via de nieuwsbrief comunniceerd met de opdrachtnemers en bestaat vaak uit een staffel. Een voorbeeld:

 • 10 orders krijg 25 extra
 • 20 orders krijg 40 extra
 • 40 orders krijg 40 extra
 • 60 orders krijg 45 extra

Totale extra bonus voor het leveren van 60 orders is in dit geval 150 orders. Ik heb bonussen gehad in deze categorie tussen de 100 en 175 EUR.

Bonus per order

Naast de tweewekelijkse bonus die je ‘vrij kan spelen’ als opdrachtnemer geeft Deliveroo ook regelmatig een extra bonus-per order. De hoogte van deze extra bonus is per sessie afhankelijk, en wordt dagelijks (wanneer van toepassing) gecommuniceerd via SMS en is natuurlijk ook zichtbaar in de rijder-applicatie.

Vaak zijn dit bonussen tussen de 50 cent en 1.5 euro (!) per order dat je EXTRA krijgt bovenop het standaard trafief en de hierboven al genoemde tweewekelijkse bonus.

Salaris Deliveroo

Als opdrachtnemer kan je natuurlijk niet van een salaris spreken, maar van een vergoeding voor geleverde diensten. De drie elementen die de hoogte van je vergoeding bepalen zijn:

 1. Standaard tarief
 2. Extra bonus per order (niet altijd van toepassing
 3. Tweewekelijkse bonus

 

 

Category: ZZP

Als zelfstandig ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk verdienenDit kan alleen als je ingeschreven bent als zelfstandige. Je moet ieder kwartaal aangifte doen van je omzet. Ieder kwartaal betaald je omzetbelasting (BTW). Daarnaast moet je jaarslijk aangifte doen van je inkomsten.

Als ondernemer kan je kosten die gemaakt zijn voor het uitvoeren van je werkzaamheden aftrekken (bij inkomstenbelasting) en de BTW die daarmee gemoeid is aftrekken (per kwartaal bij de omzetbelasting).

Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-i nschrijving.

Bekijk ook:

http://www.belastingtips.nl/zakelijk/belastingtips_zzp-er/welke_kosten_zijn_aftrekbaar_voor_zzp/

Category: ZZP

De tarieven die gelden voor opdrachtnemers zijn aan verandering onderhevig. Zodra je volledig ingeschreven staat om te gaan werken krijg je hier via email steeds een update over. De uiteindelijk vergoeding per levering bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Deel gebaseerd op afstand
 • Deel gebaseerd op duur van de order
 • Eventuele (cash) fooi aan de deur.
 • Bonussen (surge tarieven als het druk is bijvoorbeeld)

Deliveroo sleutelt regelmatig aan deze elementen, dus het is zaak om jezelf goed op de hoogte te blijven houden.

Category: ZZP

Deliveroo maakt iedere 2 weken een factuur aan namens de opdrachtnemers. Dit gebeurd op de 1ste van de maand en op de 16de van de maand. De periodes lopen altijd van:

 • 1ste tot en met 15de van de maand
 • 16de tot de 30ste/31ste van de maand

Betaling gebeurd automatisch op het doorgegeven bankrekeningnummer. In de meeste gevallen staat het geld nog op dezelfde dag op de bankrekening, maar het is mogelijk dat hier een dag of twee vertraging in plaatsvind.

Category: ZZP

Je kan als opdrachtnemer voor Deliveroo werken zonder ingeschreven te staan als zelfstandig ondernemer, maar dan zit er een limiet aan wat je per vier werken kan verdienen. Lees meer over hoe je als opdrachtnemer kan werken bij Deliveroo zonder KvK-inschrijving.

Als je bij Deliveroo wilt werken zonder limieten moet je ingeschreven staan als zelfstandig ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Op de website van de KvK kan je hier meer over vinden.

https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven/

Tip:

Je kan je niet inschrijven als je doel is om alleen voor Deliveroo te gaan werken, je zult dus wel het doel moeten hebben om te groeien als opdrachtnemer en voor meerdere opdrachtgevers ta gaan werken. Dit hoeft overigens niet per se in dezelfde branche te zijn.

Category: ZZP

Load More

Meer vragen of hulp nodig?